Els potenciòmetres han arribat per revolucionar el mercat. D’uns anys cap aquí la tendència d’entrenaments específics ha canviat completament. Els mesuradors de potència han capgirat completament la visió del ciclisme tradicional i és que, com veurem més endavant, entrenar amb potenciòmetre te innumerables avantatges. A continuació passem a enumerar-ne uns quants.

  1. Més control de les càrregues d’entrenament. Amb el mesurador de potència és molt més fàcil avaluar l’esforç i, per tant, controlar les diferents sessions d’entrenament així com el descans. Si a més disposes d’un entrenador personal, també li resultarà més fàcil determinar quan has d’intensificar l’esforç i quan has de descansar.
  2. Més fiabilitat. Els potenciòmetres són més fiables que els ciclocomputadors convencionals. Per una banda les oscil·lacions són molt més reals i ràpides que les d’un mesurador de freqüència cardíaca i, per l’altra, són molt més fiables quant a detectar les capacitats físiques reals.
  3. Més real. Els mesuradors de potència determinen d’una forma molt més real els diferents paràmetres d’esforç. Bàsicament, els potenciòmetres no es veuen afectats per altres paràmetres com el cansament, els nervis, la climatologia, la cafeïna, o la falta de son. Podríem dir que els valors són molt més objectius a través d’un mesurador de potència que d’un mesurador de freqüència cardíaca.
  4. Aptes per a tots els públics. Molta gent pensa que els mesuradors de potència són exclusius dels professionals o dels amateurs amb cert nivell. Aquest pensament és totalment fals, i és que els mesuradors de potència són aptes per a tots els públics i especialment útils per aquelles persones que volen millorar, independentment de la seva condició física.
  5. Més motivació. Amb un potenciòmetre a les mans i visualitzant les dades de potència al moment, és més fàcil motivar-se. D’una banda perquè et podràs comparar diàriament i de l’altre perquè regularàs l’esforç i milloraràs el rendiment.