Tot i que s’esperava la presentació del nou Garmin Fenix 7 al CES de Las Vegas, no va ser fins al dia 18 de gener que es va presentar oficialment. Aquest esperadíssim llançament  substitueix l’exitós Fenix 6.

A diferència del Fenix 6, que tenia una versió bàsica que no comptava amb algunes de les funcions “premium” més destacades com mapes o música, la nova versió pràcticament no fa diferències de funcions.

Un dels canvis més esperats que ha incorporat el Fenix 7 és la millora de la resolució d’una pantalla que ha passat a ser híbrida, ja que es pot fer servir el rellotge amb pantalla tàctil però també amb els botons de sempre. La pantalla tàctil es pot bloquejar fàcilment en qualsevol moment (START+DOWN) o fins i tot programar perquè estigui bloquejada a la nit.

Una altra novetat que incorpora aquest model es diu Stamina i serveix per poder regular l’esforç. Podríem dir que t’ajuda a calcular l’estona que podem sostenir el ritme de desgast actual i el del global de l’activitat. Per fer aquest càlcul cal la lectura de les dades de freqüència cardíaca i, en el cas del ciclisme, un mesurador de potència. Com passa sempre amb els rellotges que calculen el rendiment, l’estat de forma i els temps de recuperació, van aprenent de nosaltres a mesura que van agafant paràmetres nostres, i això fa que amb el temps vagin millorant la precisió.

 

 

Hi ha tres grans grups de models que bàsicament es diferencien en l’acabat del vidre segons si és Corning® Gorilla® Glass DX, Power Glass™ amb càrrega solar o Power Sapphire™ amb càrrega solar. L’edició amb vidre de safir, a més de tenir el bisell de titani i un vidre pràcticament irrompible, té un sistema de satèl·lit multibanda GNSS que ens permet millorar la precisió de la localització.

Fenix 7:

  • Fenix 7S (42mm) – 37 hores d’autonomia amb GPS activat.
  • Fenix 7 (47mm) – 57 hores d’autonomia amb GPS activat.

Fenix 7 Solar:

  • Fenix 7S Solar (42mm) – 46 hores d’autonomia amb GPS activat.
  • Fenix 7 (47mm) – 73 hores d’autonomia amb GPS activat.
  • Fenix 7X (51mm) – 122hores d’autonomia amb GPS activat.

Fenix 7 Sapphire Solar:

  • Fenix 7S Sapphire Solar (42mm) – 46 hores d’autonomia amb GPS activat.
  • Fenix 7 Sapphire Solar (47mm) – 73 hores d’autonomia amb GPS activat.
  • Fenix 7X Sapphire Solar (51mm) – 122hores d’autonomia amb GPS activat.

 

 

Pel que fa als models de mida gran (X), amb la versió 7 han incorporat la funció de llanterna amb un doble LED, que tant es pot fer servir per il·luminar puntualment com d’element de seguretat per córrer tal com es veu en aquesta imatge:Quant a l’apartat de navegació, les grans novetats són que es poden fixar punts en els “tracks” (avituallaments, etc.) i que partim d’un mapa mundial “topo active” del qual haurem de descarregar la zona que ens interessi.

Una vegada més, Garmin ha aconseguit anar un pas més enllà amb el seu rellotge més prestigiós… Tot i que la versió 6 ja semblava difícil de millorar.

 

Podeu veure’n totes les fitxes tècniques al web de Garmin:
https://www.garmin.com/es-ES/c/outdoor-recreation/adventure-smartwatches/?FILTER_FEATURE_TOUCHSCREEN=true