Avui us presentem el nou model de Garmin, l’Instinct, un rellotge Gps multiesportiu, quantificador d’activitat, ultra resistent i amb un disseny un “pèl retro”.
Aquest cop la casa Garmin ha volgut apostar per un dispositiu de canell apte per portar durant 24h,que sigui robust però a l’hora lleuge,r i que aguanti les condicions més dures de treball, ja sigui per temperatura, brutícia, etc. De fet, a caire d’anècdota, en el vídeo promocional d’aquest rellotge hi presenten un bomber en un dia de feina explicant-nos visualment com aquest rellotge suporta les condicions més dures de treball i segueix funcionant perfectament.

DISSENY
Estèticament, l’Instinct te aparença del típic rellotge militar, similar a un Casio Pro-Trek. De fet, Garmin  diu que està construït segons l’estàndard militar 810G propi dels Estats Units d’Amèrica pel que fa a rendiment tèrmic i resistència a cops i a aigua. Segons Garmin, la carcassa del rellotge està construïda a base de polímer reforçat amb fibres i el vidre de la pantalla és resistent a ratllades.
Si ens el mirem detingudament, la primera impressió ens pot enganyar una mica, ja que si estem acostumats a veure i remenar la gamma Fenix de Garmin, aquest Instinct ens pot semblar de joguina. Però realment no és així!
El primer que notem és que per ser un rellotge amb tota la resistència anunciada, és molt lleuger (52gr). Seguidament veiem que a nivell de disseny té molts cantells i racons. El vidre de la pantalla és totalment circular però, això sí, la part aprofitable ( la que utilitzem per visionar les dades) és quadrada: exactament 23x23mm.
Les corretges són de silicona i molt còmodes, fet que, sumat a la lleugeresa del rellotge, fan que no sigui un rellotge gens incòmode de portar tot el dia. El sensor de pols del canell està molt ben integrat a la part posterior del rellotge i això ajuda per percebre aquesta comoditat.
Aquest Instinct, no està pensat pels fanàtics dels colors, pantalles tàctils i altres “tecnologies estètiques”. Mes que res perquè Garmin ha buscat construir un rellotge GPS multiesportiu però de visualització molt bàsica, fàcil de fer servir i sense complicacions. Pantalla en blanc i negre, lleugerament pixelada, però això sí, amb molt bona visibilitat. Tant de nit com a ple sol o dins de l’aigua.
La distribució de botons es la típica de Garmin, dos botons al costat dret i tres a l’esquerra, igual que la gamma Fenix5. Amb ells farem anar el 100% de les funcions del dispositiu.
Una característica única d’aquest Garmin Instinct es un petit cercle de 7mm de diàmetre que es permanent en totes les pantalles que ens pot arribar a mostrar el rellotge. Depenent de quina pantalla posem, dins el cercle se’ns mostrarà una dada o altra.

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS
A nivell intern, salvant les distàncies, poques coses té a envejar respecte la gamma superior de Garmin, la Fenix5, sempre i quan l’ús que li exigim no vagi dirigit al rendiment esportiu literalment parlant.
Té GPS,GLONASS i GALILEO, segons Garmin 16h de bateria anb GPS (més avall en parlarem), 40h en mode Utra Trac i 14 dies com a rellotge normal.
Altímetre baromètric i via GPS, acceleròmetre, connexió Bluetooth i Ant+, sensor de pols al canell i termòmetre.
Té funcions heretades de la gamma Fenix 5 com ara carregar un track i seguir-lo, veure el perfil de desnivell, funcions de seguretat com el LiveTrack (poden veure la teva activitat en directe), poder competir contra una activitat anterior, programar sèries avançades i passar-les al rellotge via Bluetooth. Funcions aplicables a qualsevol mode d’esport com: autopause, autolap, autoclimb, Virtual Partner, etc.
Tots els diferents tipus d’alertes poden ser sonores, per vibració o tot a l’hora.
També posseeix la coneguda barra d’inactivitat de Garmin, quan estàs força estona sense moure’t, et mostra un avís perquè t’activis i et moguis.

Aplicació Garmin Connect
Amb el Garmin Instinct la connexió és total i molt ràpida. Les possibilitats són múltiples i, amb aquest dispositiu, no depenen en absolut de l’ordinador.
La funció principal de l’aplicació Garmin Connect és recollir tota la informació que el rellotge ha anat registrant durant tot el dia a l’aplicació, funció que fa via Bluetooth. Es molt pràctic i ràpid, només obrir l’aplicacióm el rellotge se sincronitza i volca tota la informació, ja siguin passos, calories, registre del cor, hores de son… Vaja, el mateix que ens faria una polsera d’activitat. A part, si aquell dia també hem fet una activitat amb el rellotge ens la passarà i, a posteriori, en podrem veure fins l’últim detall.
El canal de comunicació es bidireccional, així que desde l’apliació també podem enviar un track des de Garmin Connect al rellotge, programar sèries i modificar la configuració del rellotge. Garmin Connect és una eina important per treure el 100% de rendiment al rellotge.

FUNCIONAMENT
El funcionament intern d’aquest Garmin Instinct és similar, per no dir idèntic a la gamma abans esmentada, la Fenix5.
Disposa d’una pantalla principal on veiem la hora, dia, etc… A partir d’aquí, ens podem moure cap a diferents widgets: això serien diferents pantalles on a cadascuna tenim una temàtica (històric de freqüència cardíaca, predicció del temps, històric de calories, passos, temperatura, baròmetre, brúixola, notificacions, nivell estrès, pisos pujats etc…
Seguidament, si volem iniciar una activitat, ja sigui córrer, bicicleta etc., només hem de pressionar el botó superior dret i seleccionar l’activitat que volguem. Garmin ens ofereix un ampli ventall d’activitats preconfigurades, però si no trobem la que volem, sempre ens la podem crear nosaltres mateixos.
Totes aquestes activitats consten de múltiples pantalles, totalment configurables amb un màxim de 5 dades per pantalla.
El sensor de pols del canell, és com la majoria. Val a dir que encara no hi ha cap casa que haguí tret un sensor 100% fiable. Per enregistrar l’evolució del cor durant tot el dia és molt fiable però a l’hora d’entrenar a alta intensitat, millor confiar en la típica cinta pectoral.

PROVES DE CAMP
Per analitzar el funcionament d’aquest rellotge hem realitzat diferents activitats en el medi natural com córrer per muntanya, per asfalt, bicicleta de muntanya, de carretera i alguna passejada familiar.
Per poder comparar els resultats hem fet servir altres dispositius GPS simultàniament durant les activitats, en aquest cas un Garmin 935 i un Edge 820.
Com podeu comprovar mirant les imatges, els resultats han estat correctes. Només s’aprecien petites variacions en desnivell acumulat i alguna en distancia total. Però cap diferencia alarmant, res superior al 3%.
També hem utilitzat el Garmin Instinct per seguir un track, prèviament descarregat des de l’aplicació de Garmin Connect. Hem recorregut el track perfectament, podent fer anar el zoom fins a 25m en zones complicades. Quan ens desviem del recorregut, tots tres dispositius ens han avisat a l’hora. Tot i ser en blanc i negre, la visualització és clara i entenedora.

A FAVOR
Molt bona visualització de la pantalla en qualsevol situació.
Rellotge molt lleuger.
Pot carregar i seguir un track.
Rellotge còmode de portar posat de dia i de nit.
Connectivitat total amb el mòbil.
Protocol ANT+ i Bluetooth (podrem fer servir sensor amb tots dos protocols de comunicació)
No supera els 300€ tot i ser un GPS multiesportiu.

EN CONTRA
No és compatible amb IQ (només podrem disposar de les dades i pantalles de rellotge natives que ens ofereix el dispositiu)
La bateria no dura tant com ens comenta el fabricant, si fem 2h amb GPS al dia, en una setmana l’haurem de carregar 2 cops.
No ofereix dades de rendiment esportiu ni control de l’estat de forma com: VOmax, Trainning Efect, Estat d’entrenament
La reduïda mida de la pantalla, accentuada per la circumferència fixa d’un extrem.

CONCLUSIÓ
Aquest Garmin Instinct és ideal per a aquell usuari que busqui un dispositiu GPS, monitor d’activitat, multiesportiu, però que no ho aparenti. Per aquella persona que faci qualsevol tipus d’esport habitualment i li agradi tenir-ho tot registrat per fer un seguiment tant de l’activitat diària passiva com de l’activa. Un rellotge tot terreny aparentment fràgil però realment resistent, còmode de portar i amb un toc “retro” o clàssic.
Aquest Garmin Instinct no és per aquell usuari amant del rendiment més pur i dur, que necessiti dades de nivell d’esforç, càrregues d’entrenament, hores de descans, usuaris avançats que utilitzin habitualment la plataforma IQ de Garmin per treure-li més suc al rellotge. Tampoc per l’usuari que vulgui la màxima experiència a l’hora de navegar ja que no té mapes

*Test a càrrec del nostre col·laborador Marc Carós.