Fa uns mesos us informàvem que Garmin ja permetia passar tracks directament des del mòbil al dispositiu GPS sense necessitat de passar per l’ordinador gràcies a l’aplicació Connect IQ de Wikiloc (https://www.fanatik.cat/2017/04/tutorial-pas-a-pas-per-passar-un-track-a-un-gps-sense-fils/) . Doncs bé, des de fa unes quantes setmanes Garmin ha fet un pas més en aquest sentit: ja és possible enviar un track al GPS directament sense haver de passar per l’aplicació de Wikiloc.

Aquí teniu els passos a seguir:

1.- Hi ha diverses maneres d’aconseguir un arxiu GPX. Tant pot ser que ens l’hagi enviat algú per correu electrònic o WhatsApp com que l’haguem descarregat de Wikiloc*. Un cop tingueu l’arxiu, l’heu de localitzar a la carpeta de descàrregues.
Per il·lustrar aquests passos farem servir una de les moltes rutes que ha publicat en Toni del club.


2.- Per obrir l’arxiu, el mòbil us deixarà escollir l’opció d’utilitzar Garmin Connect. L’obriu i l’aplicació us preguntarà a quina modalitat d’esport correspon la ruta; després us la presentarà sobre el mapa. L’únic que us quedarà per fer és confirmar-la (done/fet) i anar a la icona d’enviar al dispositiu (evidentment, cal tenir-lo engegat i vinculat al telèfon mòbil).


3.- Ara ja ho teniu gairebé tot fet. Des del GPS heu d’anar a buscar l’arxiu a la carpeta de “trajectes” i ja la podreu seguir.

 

* Hi ha una altra via, encara, per aconseguir arxius GPX:
Agafar una activitat prèvia de l’historial de Garmin Connect (en aquest cas ha de ser des de la versió web, no des de l’aplicació!). Des de la rodeta de configuració, heu d’exportar-la a GPX. Un cop arribats aquí ja podeu anar directament al punt 2 del tutorial.