ALTRA ESCALANTE “Boston 2017”

Des de Fanatik us presentem les noves Altra Escalante, unes sabatilles que no us deixaran indiferents.

Com és habitual en la marca americana Altra, les dues característiques principals per les quals aposta aquesta casa son el “drop 0” i la caixa de dits més ampla del mercat (Toe Box FootShape®). Amortiment i sensació de terreny sota els peus. Tots aquests trets ens faciliten un córrer més natural (“natural running”), més cadència, i entrar en la trepitjada més amb metatars i no tant amb el taló.

Altra ens classifica aquesta sabatilla d’aquesta manera:
Ús: asfalt (maratons i competicions sobre asfalt).
Pes: 232gr.
Gruix de la sola: 25mm.
Amortiment : Lleuger.
A part de tot això, aquestes Altra Escalante porten un munt de tecnologies aplicades a la construcció de la pròpia sabatilla . Aquí teniu l’enllaç on podeu consultar-los:
https://www.altrarunning.es/escalante.html

Nosaltres les hem estat provant i, per fer-ho més simple i entenedor, us presentem aquesta anàlisi:

Introducció:
Aquestes Altra Escalante es caracteritzen per un molt bon amortiment . Quan ens les calcem notem una sensació molt agradable als peus, com si ens poséssim uns “descansos”. Això es deu, sobretot, al material amb el qual esta construït l’“upper” (part superior) i a una mitja sola amb un tacte molt agradable.

“Upper”:
La part externa de la sabatilla està construïda amb una mena de “mesh” , una malla que envolta completament el peu i ens aporta molta comoditat i transpirabilitat, i que embolcalla el peu com si fos un mitjó. De fet l’estructura interna de la sabatilla és simple i bastant minimalista. Només aporta dos petits reforços d’un material menys mal·leable situat a la part del pont del peu, a banda i banda de la sabatilla, i tot per la part interna.

La llengüeta està construïda amb el mateix material, elàstic i molt fi. La zona del taló és la més enconxada, que aporta una comoditat extra. El sistema de subjecció és el típic de cordons, sense complicacions i molt funcional. La plantilla és extremadament còmode, amb més gruix la part davantera que al taló.

Mitja sola i sola:
Ens trobem una mitja sola contundent (25mm) però amb un material curiós, si més no al tacte. És molt tou (escuma), hi pots clavar l’ungla sense cap problema. A nivell anecdòtic, semblen aquells dolços anomenats “nubes”. La mitja sola és continua, només presenta dos punts de flexió a l’alçada dels metatarsos per facilitar la flexió natural del peu.
La sola està formada de diferents zones aïllades, d’un material més dur (goma), que formen i intueixen la silueta del peu. La seva funció és protegir la planta del peu.

Sensacions:
El primer que notem és una comoditat i flotabilitat exagerada que, junt amb l’amplitud de la puntera, ens fan sentir com al sofà de casa. Quan comencem a córrer notem com amorteixen i com s’enfonsa el peu dins la mitja sola. No trobem que siguin gaire reactives (no retornen gaire energia al trepitjar), però sí que són molt absorbents. Si trepitgem alguna pedra també la notarem, però aquestes Altra Escalante no estan pensades per a aquest ús.

Corrent sobre l’asfalt i sense gaires canvis de sentit és on mostren tot el seu potencial: comoditat màxima, lleugeresa i velocitat. Ideals per agafar una bona velocitat de creuer i tirar milles. On detectem que fallen una mica és en canvis constants de direcció, en recorreguts d’asfalt on haguem de fer molts girs. Aquí la subjecció és bastant justa. Constantment notem com el peu es mou dins la sabatilla d’un costat a l’altre, i fins i tot notem que el peu pressiona en excés l’”upper” pel lateral. De fet és bastant normal, ja que l’estructura interna de la sabatilla, que és més que minimalista, i l’amplada de la puntera, exageren aquesta sensació.

Ús:

Destinades a fer entrenaments i competicions sobre asfalt. Tirades llargues o curtes a ritmes més aviat constants però sense gaires canvis de direcció.
No són gaire amigues de les pistes forestals, la seva durabilitat es veu ràpidament afectada.
Ideals per a persones de pes mitjà/lleuger que busquin la màxima comoditat en maratons i mitges maratons sense hipotecar els ritmes alts.
Com a sabatilla post cursa per als “trailrunners”, amb una sensació molt agradable de descans sota la planta del peu.

Avantatges:
-Comoditat i amortiment.
-Transpirabilitat.

Inconvenients:
-Subjecció del peu en canvis de direcció.

 

  • Anàlisi a càrrec d’en Marc Carós