Ha arribat la tardor, aquella època de l’any en què no volem deixar de fer els que ens agrada. Arribats a aquest moment, gaudir d’una bona il·luminació és imprescindible.

Hem ajuntat cinc models de Cateye, que van des dels 300 lúmens fins als 1600 per fer-ne una comparativa . Tots aquests dispositius compten amb bateria integrada i recarregable per USB. Això és especialment important, ja que evitem uns cables enrotllats pel manillar i pel quadre que, en més o menys mesura, sempre acaben molestant. Amb aquests llums, l’únic que hem de fer és muntar-los al manillar i pedalar.

Hem fet unes fotos, on s’aprecien els canvis de llum entre els diferents models. Les hem fet a uns cinc metres de distància de la paret, amb fons negre, en un entorn tancat i sense llum, per simular les condicions que ens trobarem a l’exterior. Tot i que les fotos no són tan explícites com voldríem, sí que s’aprecien sensiblement els canvis amb el punt de llum exacte i l’obertura que abasta cadascun dels models. Podem veure el flux de llum central, amb una trajectòria molt nítida, i que deixen escapar pels laterals una bona quantitat de llum (visió perifèrica), que serveix per il·luminar els vorals del camí, per poder tenir controlat en tot moment fins al més mínim detall.

La necessitat de cadascú variarà segons el nivell al que vulgui sortir. És evident que volem fer sortides a alta velocitat, amb corriols i un punt tècniques, necessitarem tanta llum com sigui possible, perquè si volem estalviar amb lluminositat, hi perdrem molt a l’hora de traçar i rodar, i el nivell de satisfacció i conducció es reduirà dràsticament. En aquests casos recomanem apostar per equips de més de 1000 lúmens.

Si les nostres sortides són més tranquil·les, sense estrès i per camins amples, no necessitarem tanta llum. No ens en caldrà tanta perquè al nostre voltant tot passa molt més a poc a poc, i també perquè la part tècnica disminueix. És per això, que podem anar amb llums per sota de 1000 lúmens sense cap problema (hem de tenir clar que més llum mai ens farà nosa).

A continuació teniu les imatges de cadascun dels models que hem comparat: 300, 400, 800, 1200, 1600 lúmens. Podeu jutjar vosaltres mateixos cadascuna de les opcions. Les diferències d’un llum a l’immediatament superior no són gaire significatives; són molt més evidents quan fem salts més grans.

Models comparats: VOLT 1600, VOLT 1200, VOLT 800, VOLT 400 i VOLT 300.