Una de les preguntes més habituals que ens feu quan compreu un GPS de nova generació és: “si puc vincular el meu dispositiu al mòbil, podré importar tracks de Wikiloc des del mòbil, sense haver-lo de connectar a l’ordinador?” La nostra resposta fins ara sempre ha estat la mateixa: “no entenem per quin motiu, però no es pot fer”. Doncs aquesta setmana passada hi ha hagut un canvi important: gràcies a al mercat d’aplicacions propi de Garmin Connect IQ Store i Wikiloc, això ja és possible.

Per poder descarregar un track directament amb el mòbil i passar-lo al GPS Garmin només cal seguir els següents passos:

1.- Des de Garmin Express, anar a buscar l’apartat d’aplicacions de Connect IQ i descarregar l’aplicació. On hi ha els punts suspensius, al costat de Wikiloc – Trails of the World, podreu accedir a la configuració i posar el vostre usuari i contrasenya de Wikiloc. Si no ho feu des d’aquí, quan hi accediu a través del Garmin no us ho acceptarà. Un cop fet això, caldrà sincronitzar els canvis amb el dispositiu.


2.- Arribats aquí, ja podem obrir l’aplicació del mòbil de Wikiloc i seleccionar un track utilitzant els filtres del programa. Amb l’opció de “Navega” podrem accedir als filtres per buscar una ruta que s’adapti al tipus d’esport, la distància, el desnivell i la dificultat que més de gust ens vingui. De les rutes que ens proposi Wikiloc en seleccionem una i… a la següent pantalla ja podem marcar “Enviar al teu Garmin”.

Per accedir a l’aplicació de Connect IQ des del Garmin, ja només falta engegar el dispositiu, anar al botó IQ i buscar Wikiloc.

Aquesta aplicació és compatible amb els següents dispositius (a març de 2017) sempre que estiguin actualitzats:
Edge 1000, Edge 520, Edge 820, Edge Explore 1000, Edge Explore 820, Oregon 7 series, Rino 7 series, Fenix Chronos i el nou Fenix 5.

Per poder fer ús d’aquesta novetat cal tenir en compte que hem de tenir el “Pack de navegació de Wikiloc” , que val 2.69€ per 3 mesos o 4.49€ per un any. I la veritat és que, si som usuaris habituals de Wikiloc, compensa de debò. O és que no us heu trobat mai a mitja ruta que voldríeu fer un canvi de timó d’última hora?