Aquesta setmana hem tingut l’oportunitat de fer un test d’Altra Running a Fanatik.

El calçat Altra es distingeix de la resta de marques a simple vista, sobretot per l’amplada exagerada a la part de l’avantpeu, però és molt més que això. És una aposta desacomplexada pel drop zero (sense cap diferència d’alçada entre taló i avantpeu) i un sistema d’amortiment complet, a tota la planta del peu. A més d’això, i és el que més crida l’atenció, utilitza les punteres Toe Box FootShape®, que és una amplada extra que busca una posició relaxada dels dits dels peus i evitar l’aparició de galindons, dits en martell o fascitis.

Podríem dir que Altra fa bandera del natural running. De fet, la composició d’aquestes sabatilles afavoreix una tècnica de cursa de baix impacte i que els peus adoptin una positura natural en cada passa.

Després de les dues jornades de test que hem pogut celebrar els punts forts són més que evidents: proporcionen una comoditat poc habitual sobretot gràcies a l’amplada addicional a la zona de l’avantpeu , fet que també suposa una gran estabilitat deguda da a la llibertat total de moviment que tenen els dits del peu. De totes maneres, no hem de perdre de vista que, com qualsevol canvi, requereix un període d’adaptació sobretot per a corredors d’asfalt, ja que la trepitjada és molt més homogènia que en corredors de muntanya.

Podeu trobar més informació a https://www.altrarunning.es/la-forma-natural-de-correr.html#foot-shaped-toe-box