Avui us volem donar a conèixer una mica més la figura del nostre entrenador del grup de Fanàtik Trail, en Manel Amor, que fa un parell de temporades va prendre el relleu del gran Agustí Roc.

En Manel és especialista en curses de muntanya i ha corregut curses de pràcticament totes les distàncies. També ha competit en una gran quantitat de duatlons. El gran nombre de curses en què ha participat li atorguen un conjunt d’experiències i coneixement que transmet a tots els seus corredors del grup dels dimecres.

Si vols conèixer més bé a en Manel, si tens dubtes sobre si t’encaixa la seva proposta, o si senzillament vols entrenar amb grup, llegeix l’entrevista i de ben segur que et vindran ganes de venir a provar-ho!

1. Quants anys portes vinculat al món de l’esport?
Vaig començar als 8 anys fent “cross escolar”, i amb 13 anys ja sortia amb BTT i feia alguna pedalada.

2. Quan vas començar a córrer?
A competir vaig començar amb 20 anys amb duatlons, quan vaig tornar del servei militar..

3. De totes les diferents disciplines i distàncies de córrer que has practicat, quina és la teva preferida?
La que més m’agrada son les proves de llarga distància. Suposo que tots son etapes i vas provant disciplines per canviar i anar descobrint coses diferents. Tot i això crec que, per salut, las distàncies més aconsellables són les mitges i alguna marató. Amb mesura, tot és bo, però amb excés passa factura.
4. Ens podries citar alguns dels teus millors resultats esportius?
2n a la marató del CONGOST un parell de anys
1r a MATXOS 2011
1r EMMONA 108KM 2011
1r ULTRA COLL DE NARGÓ 100KM 2011
1r ULTRA MONTSANT 100KM 2011
6è TRANSVULCANIA 2011
6è ULTRA CAVALLS DEL VENT 2010
1r MARATÓ HIVERNAL 2015
Juntament amb alguns altres bons resultats en curses menors, el 2011 va ser un any molt bo per a mi.

5. Quin ha estat el resultat que més il·lusió t’ha fet o que has viscut amb més intensitat?
L’Ultra del Montsant, ja que si guanyava era campió d’ULTRES de CATALUNYA, i ho vaig aconseguir.

6. Com aconsegueixes mantenir la motivació per poder seguir entrenant i progressant tal i com estàs fent?
La motivació l’aconsegueixo perquè m’agrada molt fer esport i gaudeixo molt. Sigui més ràpid o més lent, el contacte amb la natura és especial. Sóc conscient que els anys passen i les coses canvien, que es redueix el temps per entrenar… La feina, la família i el ritme de vida diari no permeten grans planificacions, o sigui que aprofites més las estonetes per poder entrenar.

7. Des de quan portes el grup de Trail de Fanatik?
Des de el 2015, quan l´Agustí Roc va haver-ho de deixar per horaris de feina i m´ho van proposar. Com que m’agrada molt relacionar-me amb la gent ho vaig acceptar.

8. A qui va dirigit el grup d’entrenament? Hi pot venir tothom? Entrenen tots per a un mateix objectiu?
Va dirigit a tothom que tingui un nivell una mica avançat. Com a referència sempre dic que qui porti un temps corrent i faci 10km en pla amb 50 minuts pot venir tranquil·lament amb nosaltres. Dins del grup hi ha diferents nivells, però sempre intentem fer entrenaments en què tots puguem donar-ho tot i ens puguem reagrupar. En aquest grup tenim gent que fa duatlons, curses curtes i llargues, és variat, però ens entenem tots molt bé a l’hora d’entrenar.
9. Ens podries explicar els entrenaments que feu? Són sempre iguals?
A l’hivern treballem molt la velocitat i cadència en pla al Camp dels Jueus, i quan fa bo fem més muntanya cap a la Creu de Gurb. Són entrenaments variats, però sempre hi ha fartleks o series, sempre amb la condició que quan recuperem anem a buscar l’últim corredor.

10. Què t’aporta, a nivell personal, entrenar a altra gent?
La veritat és que quan veus el progrés de la gent i com milloren t’omple molt. A més s’ha fet un grup molt maco i amb molt bona gent… i veig que a algun dels joves d’aquí a quatres dies no els podre seguir! (somriu)

11. Quins consells donaries als corredors per venir a entrenar amb vosaltres?
Doncs que vinguin a provar-ho i així veuran el que fem i el grup que tenim. De vegades la gent es pensa que perquè potser no tinguin el nivell d’altres corredors no poden venir amb nosaltres i s’equivoquen. Si vénen segur que repetiran. A més hi ha molt bon humor, no es pot demanar més! GRÀCIES A FANATIK PER DONAR-ME AQUESTA OPORTUNITAT!